Начин на приготвяне
Сложете подсолена вода (около 3 ч.ч.) да заври. След като заври водата изсипете качамака на тънка струйка при непрекъснато бъркане.
Бъркайте докато сместа се сгъсти и започне до се отлепя от съда. Дръпнете от котлона и добавете натрошеното сирене.
Разбъркайте и изсипете в продълговата тавичка и загладете отгоре.
Оставете качамака да се охлади и да се стегне. Нарежете го на кубчета.
Разбийте яйцата в подходящ съд. В друг съд смесете галета със семената.
Сгорещете олиото. Потопете всяко парче качамак в яйце, галета и семена и изпържете до златисто от двете страни.
Оставете парчетата върху хартия, за да се отцедят от мазнината.
Хрупкавият качамак пане е готов.
Коментари