Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Хрупкав качамак пане

Хрупкав качамак пане

Хрупкав качамак пане
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Хрупкава изненада, която се приготвя с качамак"

Необходими Продукти

  • качамак - 250 г
  • сирене - 100 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сол
  • галета
  • ленено семе
  • сусам
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете подсолена вода (около 3 ч.ч.) да заври. След като заври водата изсипете качамака на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Бъркайте докато сместа се сгъсти и започне до се отлепя от съда. Дръпнете от котлона и добавете натрошеното сирене.

Разбъркайте и изсипете в продълговата тавичка и загладете отгоре.

Оставете качамака да се охлади и да се стегне. Нарежете го на кубчета.

Разбийте яйцата в подходящ съд. В друг съд смесете галета със семената.

Сгорещете олиото. Потопете всяко парче качамак в яйце, галета и семена и изпържете до златисто от двете страни.

Оставете парчетата върху хартия, за да се отцедят от мазнината.

Хрупкавият качамак пане е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря!
15.02.2016 04:57
Стейси
Стейси
Поредната страхотна идея!
15.02.2016 02:54
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Да, наистина се получи добре! Хрупкаво! Може би в добавка с някакъв сос ще е още по-страхотно!
14.02.2016 20:32
Марина
Марина
Е тука ме спечелихте :D (и не само тук ). От доста време търся по-различна рецепта за качамак. Преди време на свекърва ми и бяха дали нещо като вакумиран качамак. Не знам какво точно беше, понеже описанието беше на друг език, неразбираем от мен. Та въпросното нещо и бяха казали, че се реже на филиики и се пече на скарата. Беше много вкусно. Сигурна съм, че и вашият вариант ще ми допадне много :)
14.02.2016 19:14
2