Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Киш»Хрупкав зеленчуков киш

Хрупкав зеленчуков киш

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Хрупкав зеленчуков киш
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
15/09/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Избрах да сервирам хрупкавия зеленчуков киш със салата от белен домат и няколко листа пресен босилек. А чаша бяло вино е почти задължителна."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 275 г
  • ЗЕЛЕНЧУЦИ
  • тиквички - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • ОЩЕ
  • галета - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • моцарела - 150 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите този вкусен зеленчуков киш, първо, нарежете всички зеленчуци на дълги тънки ленти.

Тиквичките, които ползвах, са малки и не съм ги белила.

Картофите обелих, разрязах на две през средата и после нарязах на ленти.

Чушката също.

Сложете всички зеленчуци в купа и ги поръсете със сол, черен пипер, риган и босилек. Разбъркайте, за да се овкусят.

Полейте ги с 2 лъжици зехтин и отново разбъркайте.

В отделен съд смесете галетата, фино настърган пармезан, малко риган и босилек.

Разтворете бутертестото на плота.

Пригответе си тава с размери малко по-малка от бутертестото, за да може да се оформи и малък борд.

Поставете тестото в тавата заедно с хартията.

Ползвах охладено бутертесто, което не съм разточвала допълнително.

Поръсете половината от сместа с галета и пармезан на тънък слой по дъното.

Нарежете моцарелата и я наредете върху галетата.

Моцарелата може да замените с топено сирене или кашкавал.

Започнете да редите нарязаните зеленчуци. Ред тиквички, ред картофи, ред чушки и така до изчерпване на количествата.

Полейте зеленчуците със струйка зехтин и ги поръсете с останалата галета и пармезан.

Загънете краищата на тестото навътре и сложете зеленчуковия киш да се пече в предварително загрята фурна на 200 °C за 40-45 минути, докато ръбовете на тестото придобият златист загар и до готовност на зеленчуците.

След изпичане нарежете киша и сервирайте.

Избрах да сервирам хрупкавия зеленчуков киш със салата от белен домат и няколко листа пресен босилек.

А чаша бяло вино е почти задължителна.

Идеята за този зеленчуков киш видях в канала Субективно за Италия, но го приготвих с малки промени.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: