Начин на приготвяне
1. Започнете от мандарините-измийте ги, обелете и ги нарежете на парченца.
2. Разбийте с миксер жълтъците с половината захар до пълното й усвояване, а белтъците приберете в хладилника.
Извадете ги и вече охладени ги разбийте с щипка сол, като постепенно добавяте останалата захар. Внимателно ги съединете с жълтъците, като използвате шпатула.
3. Пресейте брашното и пак с помощта на шпатулата леко го разбъркайте с яйчената смес. Тестото трябва да се получи хомогенно и нежно. Добавете в него парченцата мандарини и внимателно разбъркайте.
4. Намажете с масло правоъгълна форма за кекс, сипете в нея тестото и печете 40-45 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна.
5. За крема измийте и подсушете мандарините, настържете кората на едната и я поръсете със захар. Изцедете сока на мандарините.
6. Разбийте яйцата със захарта в тенджерка с дебело дъно, добавете нишестето, озахарената кора и изцедения сок.
7. Сложете съда на котлона и варете до сгъстяване. Към готовия горещ крем добавете маслото и бъркайте да се разтопи. Оставете го да изстине, като от време на време бъркате, за да не хване коричка.
8. Разбъркайте с лъжица заквасената сметана със захарта.
9. Вече изстиналия блат разрежете на две по дължина.
10. Върху основата нанесете заквасената сметана равномерно, тук-там с лъжица сипете от мандариновия крем. Сложете другия блат отгоре.
11. Нанесете вече изстиналия ароматния крем върху целия сладкиш. Приберете в хладилник за 2-3 часа.
12. Нарежете на пастички и им се насладете.
Коментари
Благодаря ви за рецептата за тези разкошни пастички ,наистина се получиха доста сполучливо и с много приятен свеж и лек вкус .Само едно допълнение не сте писали колко нишесте се добавя ,предположих че е 1 с.л. и се получи доста добре .
Поздрави,