Торта с дъх на ягоди

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Торта с дъх на ягоди
Снимка: NEVI
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Усещате ли аромата? Неустоим е"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно - 180 г
  • кафява захар - 150 г
  • захар - 150 г бяла
  • какао - 60 г
  • бакпулвер - 1 1/4 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 60 мл
  • кисело мляко - 140 мл
  • кафе - 140 мл горещо еспресо
  • За крема
  • сметана - 500 мл сладка
  • шоколад - 50+50 г натурален
  • какао - 1 с.л.
  • конфитюр - 200+100 г от ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата смесете всички сухи състави в купа и разбъркайте, в друг съд разбийте яйцата, киселото мляко и олиото.

Смесете сухите и мокрите съставки, като разбърквате с шпатула. Накрая налейте на части горещото еспресо, разбъркайте всичко до еднородна смес.

Във формата за торта с диаметър 22 см и махащ се борд, застлана с хартия за печене, налейте сместа. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурната до готовност (30-40мин).

В това време разтопете шоколада и с половината направете украса за аранжиране на тортата, другата половина оставете настрани.

Разбийте сметаната и я разделете на три части. В първата сложете какаото и заделения шоколад. Втората и третата оставете чиста, като третата заделете настрани за украса.

Извадете изпечения блат от формата и го оставете да изстине напълно. Сглобете, тортата като разрежете блата на две части.

Сложете едната част във формата, в която пекохте блата и намажете със сметана, като направите вдлъбнатина в средата, в която сипете 200 г от конфитюра.

Върху това сложете сметаната, овкусена с какао, и завършете с втората половина от блата. Извадете тортата от формата и намажете от всички страни със заделената сметана.

Украсете с фигурите от шоколад и 100 г от конфитюра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудесна торта,аз бих опитала със сладко от боровинки,понеже ми е любимо,а и блата за тортата ми допадна,обичам точно такъв тип блат
15.02.2016 15:46