Мъфини-кифли с течен шоколад

15/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 429
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбива се маята в топлото прясно мляко с 1 с.л. захар и се оставя да шупне.

Замесва се меко тесто с останалата захар, разтопеното масло, солта, ванилията и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване.

Оставя се да втаса на топло за близо 60 мин. Разделя се на топчета. При мен за 6 големи мъфина.

Всяко се разточва на правоъгълник, покрива се с малко течен шоколад и се навива на руло.

После се усуква и връзва на възел. Поставят се в намазнени форми за кексчета и оставяме още 10 мин. да удвоят обема си.

Накрая се покриват с разбит жълтък и се посипват със захар. Печем около половин час в загрята умерена фурна 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#177669
Здравейте!
А колко е количеството захар, освен тази в маята.
0
0