Крекери с чиа

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
17/02/2016
"Изпечени за по-малко от 20 минути - това си е истински рекорд при крекерите "
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 087
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и маята се разтварят в затоплено прясно мляко. Оставя се на топло, докато се надигне. Добавя се зехтинът.

В отделна купа се смесват всички сухи съставки и към тях се добавят млякото с мая. Омесва се тесто, към което се добавя маслото и се меси, докато го поеме.

Тестото се покрива и се оставя в хладилник за една нощ. След това се изважда, премесва се и се оставя за 20 мин.

Разточва се на тънък лист като правоъгълник, които се нарязва на дълги ленти с ширина около 2 см.

Всяка лента се усуква на фитил и се поставя върху хартия за печене. Престояват 15 мин. и крекерите се пекат на 200 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар