Скумрия плакия с ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
20/06/2016
"Последното плуване на тази скумрия завърши в тавата, но коя ли скумрия не си мечтае да се превърне в плакия "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 901
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба нарязваме на порции, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нарязания на филийки лук задушаваме в олиото заедно с 3 настъргани домата.

Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, черния пипер и посоляваме. Щом лукът омекне, слагаме ориза, наливаме 3 ч.ч топла вода и на умерен огън варим 5 минути.

Нареждаме порциите риба в тавичка, а между тях поставяме от задушената смес, към която сме прибавили счуканите орехови ядки.

Върху рибата нареждаме резенчета лимон и филийки от домати. Поръсваме с нарязания на ситно магданоз и печем в умерена фурна около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар