Начин на приготвяне
Овкусете пържолите със сол, черен пипер, чубрица и ги оставете да си поемат ароматите. Загрейте олиото и изпържете пържолите от двете страни до порозовяване.
Наредете един ред пържоли в херметическа тенджера, отгоре сложете скилидки обелен чесън, 2-3 дафинови листенца, после отново пържоли и така, докато свършите продуктите.
Полейте с бяло вино и вода, докато се покрият пържолите. Варете 15 мин. от завирането.
Докато врат пържолите, загрейте олиото, в което сте пържили пържолите, и добавете брашното. Запържете.
Извадете готовите пържоли от тенджерата, а бульона добавете към брашното и разбъркайте до сгъстяване и получаване на сос.
Добавете бурканчето гъби и разбъркайте. Сервирайте пържолите, полети с гъбен сос.
Пържолите с бяло вино и гъбен сос са много вкусни.