Пържени пилешки крила с гарнитура

18/02/2016
"Хрупкави крилца с вкусна гарнитура, а никой не се е сетил да добави и студена бира към задължителните продукти в рецептата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 552
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилата се измиват и се подсушават, овалват се в смесените брашна и се пържат за 8-10 мин. в дълбока тенджера или фритюрник (ако пържите в тенджера, налейте около 700 мл олио, защото крилата трябва да потънат добре в мазнината).

Отцедете ги върху кухненска хартия. Картофите се измиват и се нарязват, смесват се със сол, слагат се тава и им се налива 1 ч.ч. вода, завива се с фолио и се слагат да се пекат.

Към края на печенето добавете ситно нарязания чесън, магданоз и копър, оставете за още 5 мин. във фурната и ги извадете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар