Начин на приготвяне
За тази рецепта ще ви е необходимо глинено гърне или гювеч, а ако нямате, може да я приготвите в дълбок съд, който при печене да покриете с фолио.
Нарежете свинските гърди на парчета и запържете за кратко в половината зехтин, докато променят цвета си.
В купа смесете доматите, подправките, захарта и доматеното пюре, разбъркайте.
Нарежете зелето и половината поставете на дъното на съда, в който ще печете, по средата сложете месото заедно с отделилата се от него мазнина, изсипете половината от сместа с подправките и отгоре сложете останалото зеле.
Полейте със зехтина, сложете другата част от подправките и хубаво размесете с ръце всичко, така че продуктите да се овкусят, като леко намачквате и зелето. Сипете чаша бульон и захлупете.
Задушавайте на 180 градуса 90 минути, след което махнете капака и запечете още 30 мин.
Месото с прясно зеле в гювеч е готово.
Коментари