gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Чушките на баба с млечен бял сос

Чушките на баба с млечен бял сос

Чушките на баба с млечен бял сос
Снимка: Анонимен
1 / 12ВИДЕО
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Една селска рецепта, която е винаги актуална и вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките, оставяме настрана. Загрява се олио и запържваме нарязан лук и настърган морков. Добавя се оризът, бъркаме, докато стане стъклен. Прибавяме настъргани домати и овкусяваме със сол, черен пипер, риган.

Сипва се 1 ч.ч. гореща вода и оставяме за кратко на котлона, докато оризът я поеме. Разбърква се, за да не загори.

Плънката е готова и се пълнят чушките. Нареждаме в тава, ако има още плънка, сипва се в тавата. Отгоре се залива с 1-2 ч.ч. вода и печем за 50 минути в гореща на 180 градуса фурна.

В тенджерка сипваме киселото мляко и брашното, разбърква се добре с тел, прибавяме разбито яйце. След това се налива и отделеният сос от чушките. Сосът ври в тенджерка на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Внимава се да не загори, че ще горчи!

Накрая се добавя лимоновият сок и поднасяме чушките със соса и поръсени с пресен магданоз.

Невероятно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 15
4 1
3 1
2 0
1 3
Дай твоята оценка: