gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Чушките на баба с млечен бял сос

Чушките на баба с млечен бял сос

Чушките на баба с млечен бял сос
Снимка: Анонимен
1 / 12ВИДЕО
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Една селска рецепта, която е винаги актуална и вкусна"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр. зелени и червени
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • За соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • сос - 1 и 1/2 ч.ч. от чушките
  • лимони - сок от 1/2
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките, оставяме настрана. Загрява се олио и запържваме нарязан лук и настърган морков. Добавя се оризът, бъркаме, докато стане стъклен. Прибавяме настъргани домати и овкусяваме със сол, черен пипер, риган.

Сипва се 1 ч.ч. гореща вода и оставяме за кратко на котлона, докато оризът я поеме. Разбърква се, за да не загори.

Плънката е готова и се пълнят чушките. Нареждаме в тава, ако има още плънка, сипва се в тавата. Отгоре се залива с 1-2 ч.ч. вода и печем за 50 минути в гореща на 180 градуса фурна.

В тенджерка сипваме киселото мляко и брашното, разбърква се добре с тел, прибавяме разбито яйце. След това се налива и отделеният сос от чушките. Сосът ври в тенджерка на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Внимава се да не загори, че ще горчи!

Накрая се добавя лимоновият сок и поднасяме чушките със соса и поръсени с пресен магданоз.

Невероятно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
516
41
31
20
13
Дай твоята оценка: