Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Вкусно пълнено хлебче

Вкусно пълнено хлебче

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Вкусно пълнено хлебче
Снимка: Сия Рибагина
2 / 3
18/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Това невероятно пълнено хлебче можете спокойно да приготвите както за добавка към основното ястие, така и за основно ястие. Ястие, което често ще присъства на трапезата ви"

Необходими Продукти

  • хляб - 2 изпечени хлебчета (около 400 г всяко)
  • кайма - 500 г смес
  • гъби - 150 г
  • кашкавал - 250 г
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 200 г на кубчета
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • бекон - 120 г пушен
  • топено сирене - 120 г
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и гъбите на полумесеци. В загрят тиган сложете лука, запържете до златисто и добавете каймата. Гответе 10 минути, след което добавете гъбите и бекона, разбъркайте и пържете до омекване на гъбите.

Смесете доматите и подправките и ги добавете в тигана, сложете капак и задушете до изпаряване на течността и докато сосът се посгъсти.

Вземете две хлебчета и издълбайте средата им, така че да придобият форма на цървул.

Разпределете плънката в хлебчетата, сложете и в двете от топеното сирене и настържете кашкавал.

Сложете пълнените хлебчета в тава и печете във загрята фурна на 180 градуса до разтопяване на кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#172469
Потребител#172469
Добавям го към "трябва да се пробва" :Р
30.06.2016 19:54
2
1
Дими
Дими
А този бекон каква роля играе?
09.03.2016 19:47
1
5
Diana
Diana
Това изглежда много вкусно, а и с тази богата плънка си е истинско предизвикатество. Благодаря за споделената рецепта!
27.02.2016 08:02
1
никнай
никнай
Рецептата е много добра. Ял съм нещо подобно в Будапеща и твоята рецепта по нищо не му отстъпва.

Само моляте стига с това топено сирене бе, стига стая химия, на всяка манджа го слагате - толкова модерно стана че вече го слагат за щяло и нещяло.

От мен имаш 5 точки - браво.
19.02.2016 17:04
3
1
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Направо е страхотно,с тази богата и вкусна плънка
19.02.2016 12:21
2
1
Покажи всички подкоментари