Печена карамелизирана тиква

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
19/02/2016
"Време е за десерти ще ви изкушим с тази вкусотия"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75 523
  • Преглеждания за месеца1386
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. (тип цигулка)
  • захар - 2 ч.ч
  • вода - 1 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива и изчиства много добре от семето.

Нарязва се на кръгчета от тънката част на тиквата.

Обелва се кората и се нареждат парчетата в тава.

Сипва се чашата с вода и се посипва обилно със захар.

Слага се във фурна и се пече до готовност.

Бележка: Тиквата се изпича най-добре в печка на дърва, която има и фурна за печене. Тази е изпечена в такава фурна.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Албена Атанасова
Благодаря за вкусното предложение! Получи се сполучливо и бе одобрено от гостите.
0
0
Хати
Хати
18.12.2019 20:07
Надявам се декорацията с кокос да ви хареса :)
0
0