Тиквена торта

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
378
2k
1k
986
4
19/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 879
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пакет
  • кондензирано мляко - 160 г
  • тиква - 1.5 кг
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете тестото върху тава за печене. Набодете тестото с вилица и запечете, докато побелее.

Почистете тиквата и я нарежете на парчета. Сварете я за около 20 минути и я смачкайте на пюре.

Разбийте яйцата, захарта, млякото и канелата. Прибавете тиквеното пюре и разбъркайте.

Намажете тестото със сместа и допечете на 200 градуса около 30 минути.

Поръсете отгоре с малко захар.

Професионална преса за зеленчуци-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална преса за зеленчуци
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има преса за зеленчуци, защото пухкавите пюрета са чудесно гарнитура и не само. Използвайте професионалната преса за зеленчуци за картофи, тиква или други кореноплодни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар