Начин на приготвяне
За основата: Поставете лешниците в блендер и ги смелете, докато станат на прах. Добавете кокоса и смесете с лешниците на прах.
Добавете останалите съставки и бъркайте енергично, докато всички съставки се смесят добре. Ако е необходимо, добавете 1/2 - 1 ч.л. вода, за да не залепва сместа по пръстите.
Изсипете сместа в цилиндричен обръч (20 см) и притеснете леко с пръсти.
За крема с шоколад: Поставете кашуто, водата и солта в блендер и го смелете добре. Добавете меда, екстракта ванилия и какаото и разбъркайте добре, докато се смесят всички съставки и сместа стане гладка и кремообразна.
Накрая, добавете кокосовото и какаовото масло и ги разбъркайте. Изсипете сместа върху основата, добавете лешниците, разпределете добре навсякъде по цялата повърхност и сложете тортата в хладилник за най-малко 8 часа.