Класически Адана Кебап

DianaDiana
Чирак
61
350
84
350
1
20/02/2016
"Ако все още не сте опитвали или приготвяли адана кебап, е време да го направите. Това изкушение от турската кухня е чудесен вариант да разнообразите менюто си и определено не е за изпускане"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо155 627
  • Преглеждания за месеца374
  • Преглеждания за седмицата374
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте ситно лука, чесъна и чушките и ги омесете с каймата заедно с нарязаното на малки парченца масло. Овкусете сместа с подправките и магданоза. Оставете да престои 2 часа на хладно.

От охладената кайма оформяйте топчета, които са с една идея по-големи от топчета за пинг понг.

Нанижете ги на шишчета и с пръсти разнесете по дължината им - внимавайте, защото сместа трябва да е тънко и равномерно разпределена по шишчетата. В противен случай адана кебапът не се задържа на него.

Приберете в хладилника шишовете за половин час, докато стегне маслото.

Изпечете ги на скара от всички страни.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#219148
Да, това ще е за днес. Благодаря...
0
0
Мария Божилова
Рецептата е много добра, вкусът е точно като приготвен в турски ресторант.Препоръчвам.
0
0
Мария Георгиева
Невероятни! Ще ги пробвам!
3
1