Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Патладжан кебап с кисело мляко и хляб

Патладжан кебап с кисело мляко и хляб

DianaDiana
Чирак
61380834811
Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
Снимка: Анонимен
3 / 4
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Приготвихме ви едно много приятно ястие, от което останахме във възторг. Вие опитвали ли сте такава вкусотия досега?"

Необходими Продукти

  • хляб - 100 г стар
  • патладжани - 430г
  • кайма - 330 г телешка
  • домати - 330 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • магданоз
  • мащерка
  • зехтин
  • за заливка
  • кисело мляко - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • самардала
  • за запръжка
  • масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обеления патладжан на парченца, посолете и след част изплакнете и подсушете.

Изпечете върху сух грил тиган нарязания на кубчета хляб и оставете да истине.

Задушете патладжана в малко зехтин до омекване.

В отделен съд задушете скълцания лук, прибавете каймата, разбъркайте и сипете настърганите домати. Прибавете подправките - сол, черен пипер и кимион. Намалете котлона и сложете капак на съда. Варете до готовност на каймата и докато сосът се редуцира на 1/2.

В йенска тава или др. подходяща подредете хляба, отгоре сложете патладжана и финално разпределете каймата със соса.

Разбийте млякото и пресования чесън, овкусете със самардалата.

Залейте ястието, поръсете със скълцан магданоз. Отгоре поръсете равномерно от запърженото с червен пипер масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: