Гювеч по градинарски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Гювеч по градинарски
Снимка: Сия Рибагина
2 / 6
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6
"Време е за един ароматен неустоимо вкусен селски гювеч, с който ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г врат или плешка
  • картофи - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • дафинов лист
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • босилек
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на този гювеч ще ви е необходим глинен съд.

Почистете и нарежете зеленчуците на едро.

Свинското нарежете на едри парчета и сложете в гювеча около него и върху него сложете зеленчуците, подправките, щипка захар и олио.

Размийте доматеното пюре във виното и го изсипете заедно с бульона при останалите продукти в съда. Разбъркайте, така че всички продукти да се овкусят.

Захлупете и печете във фурна първоначално на 200 градуса за 30 минути, след което намалете градусите на 160 и задушавайте два часа.

Накрая махнете внимателно капака и до запечете още 20 минути.

Гювечът по градинарски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: