Уникални патладжани тип ветрило

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120515
20/02/2016
"Патладжаните са изключително вкусни, питателни и полезни зеленчуци. Затова сме ви приготвили тази невероятна рецепта"
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75 114
  • Преглеждания за месеца692
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за три средно големи патладжана. Измийте и разрежете патладжаните по дължина, като в горната си част при дръжката оставете цели.

Посолете ги и оставете настрана за 30 минути, да се отцеди горчивината им.

Изплакнете със студена вода и ги подсушете.

Нарежете доматите на тънки колелца, сиренето - на квадрати, не много дебели парчета, а чесъна - на шайби.

Сложете в тава хартия за печене и наредете патладжаните, разтворете ги леко да придобият форма на ветрило и във всеки разрез сложите по парче пушен бекон, домат, чесънче и сирене.

Така процедираме и с трите патладжана. Посолете, ако сметнете за необходимо, капнете на всеки по малко зехтин и поръсете с мащерка.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и задушавайте на 200 градуса за 1 час, след което махнете фолиото, намалете градусите на 180 и запечете за още 10 мин.

Кашкавала и сиренето чедър нарежете на тънки парчета, извадете от фурната тавата, сложете във всеки отворен разрез от чедъра, а отгоре върху патладжаните сложете парченца от кашкавала.

Сложете пак във фурната и печете до разтопяване на сирената. Сиренето чедър е опция, може да не го слагате, в случая използвах чедър тост, от сиренцата за сандвичи, но за по-добър резултат използвайте качествен такъв.

Патладжаните се сготвят перфектно, но ако предпочитате, може предварително да ги изпържите, преди да ги наредите в тавата, но задължително отцедете от мазнината, защото поемат изключително много мазнина и стават много тежки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Дани77
Дани77
12.10.2016 15:45
Страхотно е . Много успешна рецепта. Получи се много вкусно
2
0
цветослава киркова
Бих добавила млечно чеснов сос като сервирам. Много ми се дояде !
5
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
20.02.2016 18:50
Ммммм чесновия сос наистина ще е върховно допълнение :)
6
1