Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Гъбена каша със сметана и вино

Гъбена каша със сметана и вино

КрасиКраси
Новак
2312049
Гъбена каша със сметана и вино
Снимка: Краси
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г пресни печурки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сметана - 100 мл готварска животинска
  • вода - 4 - 5 ч.ч.
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • масло - 60 г краве
  • копър
  • чубричка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на филийки и се прибавят към горещата вода и вино. Варят се около 20 мин.

В тенджера се запържва маслото и нарязаните скилидки чесън. Прибавя се и брашното.

Залива се с бульона от сварените гъби. Прибавя се сол, смлян чер пипер, чубричка и сметана.

След като поври около 5-6 мин., се прибавят и сварените гъби. Накрая се прибавя пресен /замразен/ копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: