Торта Гараш сърце

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
20/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 492
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива с 1 ч.ч. пудра захар, какаото и коняка.

Жълтъците се разбиват с втората чаша пудра захар, а белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят орехите.

Към маслото се прибавят жълтъците и хубаво се разбиват.

Една чаена чаша от сместа се отделя настрани. Към останалата част от сместа се прибавят разбитите на сняг белтъци с орехи.

Получената смес се разделя на две равни части. Двата блата се пекат по отделно.

След изпичането с половината от отделената смес се маже първия блат, втората се слага върху намазаната и останалата смес се нанася най-отгоре и отстрани.

Украсява се с различни сушени плодове /в моя случай тортата е под формата на сърце за Свети Валентин/

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар