Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Поширани яйца в доматен сос

Поширани яйца в доматен сос

RenkataRenkata
Чирак
4131280
Поширани яйца в доматен сос
Снимка: Renkata
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
38 мин.
Порции
3-4
"Имате само 15 минути да приготвите това ястие и нито секунда повече. Ще се справите ли?"

Необходими Продукти

  • доматен сос - 800 мл
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 - 6 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • люти чушки - 2 бр
  • кимион
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган слагаме мазнина, изчистените люти чушки и наситнения лук и запържваме.

Когато зеленчуците омекнат, добавяме на ситненият чесън, кимион и червеният пипер. Слагаме доматения сос и 250 мл вода.

Оставяме на котлона за около 15 минути на умерен огън. Доматения сос овкусяваме със сол и черен пипер.

След това изключваме котлона, чукваме яйцата и слагаме капак, докато яйцата станат.

В чиния слагаме яйцето, като се внимава да остане цяло, и слагаме от доматения сос. Отгоре слагаме натрошено сирене и ръсим на ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: