Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлата вода, добавете 10 с.л. захар, разбъркайте и оставете да шупне.
Пресейте брашното, направете кладенче в средата, счупете яйцата и добавете останалите 10 с.л. захар, лимонената есенция и олиото.
Добавете и шупналата мая и замесете меко тесто (не трябва да лепне на ръцете).
Оставете готовото тесто да втаса като го покриете с кърпа или стреч фолио за 15-20 мин.
Вземете готовото тесто и го разделете на 15 равни топки. Всяка топка се разточва, намазва се с шоколад и се навива.
Готовите кифлички се редят в намазана с олио тава. Оставете ги да втасат около 45 минути - зависи от стайната температура.
Готовите втасали кифлички намажете с 1 разбито яйце, поръсете ги със захар или сусам (по желание) и ги печете в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилация.
Ароматните кифлички с шоколад са готови.
Коментари