Тас кебап със свинско

yoanayoana
Новак
135611
Тас кебап със свинско
Снимка: Evgenia
7 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Като класическо произведение - всички сме го опитвали и всички с удоволствие ще хапнем пак от него"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 3 - 4 глави
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • сол
  • магданоз
  • ориз - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се обезкостява, надребнява и запържва в мазнината заедно със скълцания лук.

Когато лукът промени цвета си, се слагат малко по малко доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

Яденето се разрежда с бульон или вода, посолява се и се оставя да се готви на умерена температура. Когато омекне месото, се слагат черният пипер и бахарът.

Оризът се запържва в брашното и се добавя вода в съотношение 3 към 1. Кебапът се вари на тих огън до готовност.

Тас кебапът със свинско е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николай Христов
Николай Христов
А как се прави това'' Оризът се запържва в брашното''
08.05.2018 18:59
31
3
Ваня
Ваня
Вкъщи често се приготвя този кебап.
25.02.2016 15:32
3
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Хубавото на тази манджа е че може да се готви и с друг вид месо. Скоро не съм я готвила, така че благодаря, че ме подсети! :)
23.02.2016 14:50
2
2
1
Покажи всички подкоментари