Начин на приготвяне
Приготвяне на блатовете:
В дълбока купа разбийте белтъците със захарта до пухкава смес, внимателно добавете орехите и разбъркайте. От сместа трябва да изпечете 4 тънки блата с диаметър 23 см. В предварително загрята фурна на 170 градуса изпечете първия блат за не повече от 15 минути - така и останалите блатове.
Приготвяне на крема:
В тенджера на котлона сложете маслото и какаото. Разбърквайте, докато маслото се стопи, след това махнете от котлона.
На водна баня в купа разбийте жълтъците и захарта за около 5-8 мин., по този начин жълтъците минават термична обработка.
На тънка струйка добавете шоколадовата смес при яйцата, като през това време разбивате с миксер. Накрая добавете заквасената сметана и разбъркайте. Внимателно вземете първия блат - много са тънки и ронливи.
Сложете го в поднос и намажете с крем, така и останалите блатове. Трябва да остане крем за покриване на тортата. След като слепите тортата, намажете я с останалия крем и поръсете с кокос, както е на снимката, само по края на тортата.
Приятно готвене!
Коментари