Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Терин»Терин с ябълки и тиква

Терин с ябълки и тиква

КрасиКраси
Новак
2312049
Терин с ябълки и тиква2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Нещо изискано, което подбрахме специално за вас - ароматен терин с тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - около 500 г
  • ябълки - 4 - 5 бр. сладки
  • бисквити - 1 пакет с масло или по ваш избор /150 г/
  • захар - 100 г кафява и 100 г бяла
  • канела - 1 к.л.
  • джинджифил - 1 к.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • масло - 1/2 пакетче краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и нарязва на много тънки парчета. Ябълките се обелват, маха се сърцевината и се режат на тънки шайби. Поливат се с лимоновия сок, за да не потъмнеят.

В купа се карамелизира 100 г захар от общото количество. Изсипва се във форма и се разстила навсякъде по дъното. Бисквитите се смилат и се разбъркват с останалата захар и подправките.

Маслото се разтопява. Нарежда се първият пласт /аз започнах с ябълки/ бисквитена смес, разтопено масло, тиква, бисквитена смес, масло и т.н., докато свършат продуктите.

Завършва се с бисквитена смес и масло. Притиска се много добре. Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 180 г около 1-1.20 ч.

Изважда се и се оставя да се охлади около 30 мин. Обръща се върху подходящ поднос. Това е един много вкусен и любим десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
На снимката изглежда много сочен и ефектен. До сега не съм правила такъв десерт, но непременно ще го пробвам.
22.02.2016 15:54
1
Покажи всички подкоментари