Домашна луканка с телешко месо

22/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1437138514565
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 537
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 6 кг
  • телешко месо - 4 кг
  • сланина - 2 кг
  • черен пипер - 1 пакетче
  • червен пипер - 12 с.л.
  • чубрица - 12 с.л.
  • сол - 260 г
  • захар - 2 с.л.
  • кимион - 1/3 пакетче
  • индийско орехче - 1 бр. настъргано
  • карантия - свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и сланината се смилат на месомелачка на едра решетка. Разпределят се равномерно подправките върху каймата и хубаво се омесва.

Покрива се плътно и се оставя на прохладно место. В продължение на седем дни каймата се омесва, като на седмия ден е вече узряла и готова за пълнене.

След напълването на луканките се оставят за няколко дни на тъмно сухо и проветриво място да се сушат.

На третия или четвъртия ден се притискат с подходящи материали (дъски и тежест) за 24 часа.

След което отново се оставят на сухо и проветриво място. Процедурата се повтаря до придобиване на желаната дебелина и форма.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар