Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Царевична Содена Питка

Царевична Содена Питка

Царевична Содена Питка
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Щастието е в простите неща, като щастливата усмивка на децата, когато им поднесем топла царевична содена питка"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 и 1/4 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • айрян - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2
  • масло - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сухите съставки се прибавят течните и се замесва меко тесто.

Разточва се колкото дъното на тавата.

Слага се в подмазана тава.

Поръсва се със семена по избор и се пече на 220 °C до зачервяване

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: