Начин на приготвяне
Измийте, почистете и нарежете крушата на малки парчета.
Пресейте брашното и бакпулвера, яйцата разбийте със захарта до побеляване.
Към яйчената смес добавете лъжичка ром или коняк, ванилия и разтопеното масло, разбъркайте и добавете брашното с бакпулвера.
Бъркайте с дървена лъжица или шпатула до пълното поемане на брашното, само в една посока. Отделете половината от готовата кексова смес и сложете към едната какаото, разбъркайте до хомогенност.
Намажете форма за кекс с мазнина, поръсете с брашно и сипете безцветната смес, в средата изсипете какаовата.
С дървено шишче или клечка леко разнесете какаовата смес и поръсете отгоре с крушите. Печете кекса на 170 градуса до суха клечка.
Коментари