Ягодова торта Валентинка

23/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф749308266
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо379
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. След това се добавят останалите продукти. Изсипва се в намазнена тава-сърце. Пече се във фурна на 180 градуса.

Глазура: прясното мляко се сварява. Нишестето се разтваря в малко вода в отделна чаша. Когато започне да ври млякото, се добавя 2 с.л. захар и разтвореното нишесте, като постоянно се разбърква. Трябва да се получи гъста кашичка.

Когато е готов блатът, се намазва с готовото нишесте обилно отгоре и отстрани, докато е още топъл.

Сърцето се оформя с шарените стърготини. Ягодите се режат на резенчета и от тях се оформят цветчета.

По средата им се слага по 2-3 боровинки. Украсява се с цели ягоди около тортата. /SO са инициалите на моите любими същества. Тортата е приготвена специално за тях/.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Джемиле Чешлиева
Моята любима Валентинка за любимите ми същества.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв