Ягодова торта Валентинка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Ягодова торта Валентинка
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Никак не е трудно на кажеш на някого ОБИЧАМ те - достатъчно е да му приготвите тази торта"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 в. ч.
  • прясно мляко - 1 в. ч.
  • олио - 1 в.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • За глазурата
  • нишесте - 1 пакет ванилия
  • прясно мляко - 600 г
  • захар - 2 с.л.
  • за Украсата
  • ягоди - 200 - 300 г
  • цветни пръчици - 1 пакет стърготини
  • боровинки - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. След това се добавят останалите продукти. Изсипва се в намазнена тава-сърце. Пече се във фурна на 180 градуса.

Глазура: прясното мляко се сварява. Нишестето се разтваря в малко вода в отделна чаша. Когато започне да ври млякото, се добавя 2 с.л. захар и разтвореното нишесте, като постоянно се разбърква. Трябва да се получи гъста кашичка.

Когато е готов блатът, се намазва с готовото нишесте обилно отгоре и отстрани, докато е още топъл.

Сърцето се оформя с шарените стърготини. Ягодите се режат на резенчета и от тях се оформят цветчета.

По средата им се слага по 2-3 боровинки. Украсява се с цели ягоди около тортата. /SO са инициалите на моите любими същества. Тортата е приготвена специално за тях/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Моята любима Валентинка за любимите ми същества.
23.02.2016 19:11