Топла солена торта

DianaDianaЧирак6110981
23/02/2016
"На това му викаме истинска вкусова фантазия"
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 378
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти си пригответе картофено пюре, като сварите картофите, пюрирайте ги и добавете останалите съставки. Разбъркайте до хомогенност. Оставете на хладно място да стегне.

За приготвянето на плънката нарежете пилешкото на кубчета, маслините на шайби, гъбите и чушките на ивички, а лука-наситнете.

В подходящ тиган загрейте малко мазнина /равни количества зехтин и масло/. Задушете лука до омекване. Прибавете месото и гответе, докато промени цвета си. Добавете гъбите.

Разбърквайте непрекъснато. Прибавете виното. Оставете го да къкри, докато се изпари алкохолът и след това налейте бульона. Намалете силата на котлона и оставете ястието да къкри, докато редуцира течността на половина.

Когато това стане, сложете маслините, чушките, лимоновия сок и топеното сирене. Бъркайте до пълното стопяване на сиренето. Овкусете със солта и подправките. По желание може да поръсите пресен магданоз.

Покрийте с хартия за печене тортена форма с отделящ се ринг /около 20-22 см диаметър/. Върху нея разпределете равномерно по дъното и стените картофеното пюре.

Върху него изсипете плънката и наредете парченца масло. Печете на 180 градуса, докато картофеното пюре добие златист цвят. Извадете от фурната и поръсете обилно с кашкавал. Поставете обратно в печката и печете още няколко минути.

Готовата торта извадете навън и оставете леко да изстине. Извадете я от формата, като внимавате да запазите на картофената корона.

Много ефектно и доста вкусно! Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мария Георгиева
Интерсно и много апетитно изглежда.
0
0
Diana
Diana
27.03.2016 08:34
Благодаря Миме!
2
0
Анелия Терзиева
Това изглежда страшно вкусно и интересно!
1
0
Diana
Diana
27.03.2016 08:34
Благодаря Анелия. Наистина е вкусно, а и търпи импровизации.
1
0