Начин на приготвяне
От изброените продукти си пригответе картофено пюре, като сварите картофите, пюрирайте ги и добавете останалите съставки. Разбъркайте до хомогенност. Оставете на хладно място да стегне.
За приготвянето на плънката нарежете пилешкото на кубчета, маслините на шайби, гъбите и чушките на ивички, а лука-наситнете.
В подходящ тиган загрейте малко мазнина /равни количества зехтин и масло/. Задушете лука до омекване. Прибавете месото и гответе, докато промени цвета си. Добавете гъбите.
Разбърквайте непрекъснато. Прибавете виното. Оставете го да къкри, докато се изпари алкохолът и след това налейте бульона. Намалете силата на котлона и оставете ястието да къкри, докато редуцира течността на половина.
Когато това стане, сложете маслините, чушките, лимоновия сок и топеното сирене. Бъркайте до пълното стопяване на сиренето. Овкусете със солта и подправките. По желание може да поръсите пресен магданоз.
Покрийте с хартия за печене тортена форма с отделящ се ринг /около 20-22 см диаметър/. Върху нея разпределете равномерно по дъното и стените картофеното пюре.
Върху него изсипете плънката и наредете парченца масло. Печете на 180 градуса, докато картофеното пюре добие златист цвят. Извадете от фурната и поръсете обилно с кашкавал. Поставете обратно в печката и печете още няколко минути.
Готовата торта извадете навън и оставете леко да изстине. Извадете я от формата, като внимавате да запазите на картофената корона.
Много ефектно и доста вкусно! Да ви е сладко!
Коментари