Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Гювеч с бяла риба

Гювеч с бяла риба

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Гювеч с бяла риба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • риба - 2 кг филе от бяла риба
  • масло - 1 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 500 г
  • сметана - 2 с.л., течна
  • картофи - 1 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер - 1 ч.л., на зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 5 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме рибното филе и отстраняваме кожата му, ако има такава. Слагаме го в студена подсолена вода за 10 минути.

Нарязваме морковите и лука на кубчета и ги запържваме в сгорещеното масло до зачервяване на лука.

Сваляме от огъня и изсипваме в керамичен съд за печене. Прибавяме нарязаните на кубчета домати, обелените скилидки чесън и нарязаните на кубчета картофи. Овкусяваме с подправките.

После прибавяме сметаната и водата и накрая слагаме извадената от солената вода и нарязана на парчета риба.

Затваряме съда с капак и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Изваждаме от фурната и сервираме поръсено със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: