Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Крехки пилешки пържоли с пармезан

Крехки пилешки пържоли с пармезан

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8249k5k5k8
Крехки пилешки пържоли с пармезан
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
07/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Поднесете крехките пилешки пържоли с картофено пюре или любим млечно-чеснов сос"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр. (700 г) от бут
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • пармезан - 100 г
  • галета - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези крехки пилешки пържоли ползвах пилешко месо от обезкостени бутчета без кожа.

Всяка една пържола разделих на две или три части. Разбира се, може да се планира и цяла.

Поръсете със сол и черен пипер месото.

В купа смесете киселото мляко, 1 яйце и 3 скилидки пресован чесън. Разбъркайте добре. Прибавете към тази смес пилешкото месо и сложете в хладилник за поне 2 часа.

След това смесете галетата и фино настърган пармезан. Оваляйте всяка пържола в тази смес и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.

Сложете да се пекат в загрята фурна на 180 °C с вентилатор за 30-40 минути, докато добият приятен златист загар.

Поднесете крехките пилешки пържоли с пармезан с картофено пюре или любим млечно чеснов сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: