Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Картофен огретен с кюфтенца

Картофен огретен с кюфтенца

Картофен огретен с кюфтенца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Как да накараш един мъж да яде огретен? Като приготвиш вкусен огретен с кюфтенца"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • магданоз
  • сода за хляб - 1 щипка
  • за огретена
  • картофи - 8 бр. средни сварени
  • сирене - 150 - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 350 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с нарязан ситно лук, накиснат с вода и отцеден хляб без кората, яйцето и подправките.

Оформят се малки топчета, овалват се в брашно и пържим до златисто в загрято олио.

Картофите се сваряват, обелват, отцеждаме и се настъргват или намачкват с вилица.

Сиренето се натрошава, смесваме с разбити яйца, киселото и прясното мляко. Смесваме с картофите и овкусяваме със сол и черен пипер. Сместа се сипва в намазана с масло тавичка, отгоре се нареждат кюфтенцата и ако имате кашкавал поръсете - аз нямах.

Тук-там се поставят малки парченца масло. Печем огретена в загрята фурна 200 градуса до златисто, при мен за 30-35 минути. Изважда се и поръсваме с нарязан пресен магданоз.

Вкусна вечеря за цялото семейство!

Картофеният огретен с кюфтенца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: