Начин на приготвяне
Каймата се омесва с нарязан ситно лук, накиснат с вода и отцеден хляб без кората, яйцето и подправките.
Оформят се малки топчета, овалват се в брашно и пържим до златисто в загрято олио.
Картофите се сваряват, обелват, отцеждаме и се настъргват или намачкват с вилица.
Сиренето се натрошава, смесваме с разбити яйца, киселото и прясното мляко. Смесваме с картофите и овкусяваме със сол и черен пипер. Сместа се сипва в намазана с масло тавичка, отгоре се нареждат кюфтенцата и ако имате кашкавал поръсете - аз нямах.
Тук-там се поставят малки парченца масло. Печем огретена в загрята фурна 200 градуса до златисто, при мен за 30-35 минути. Изважда се и поръсваме с нарязан пресен магданоз.
Вкусна вечеря за цялото семейство!
Картофеният огретен с кюфтенца е готов.