Начин на приготвяне
Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на не много дебели колелца.
В намазнена тавичка със зехтин започваме да нареждаме картофите, докато се покрие дъното. Поръсваме със солта и подправките по избор (без чесъна).
Върху тях слагаме от предварително нарязаното пилешко месо и от крема сиренето (вземате с лъжичка по малко и слагате на различни места), след което отново заливаме със сметана.
Пак редим картофи, подправки, пилешко и крема сирене и по този начин, докато стигнем до последния ред картофи - него заливаме със сместа от прясното мляко, жълтъците и чесъна на прах.
Печем огретена на предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто или докато омекнат картофите.
Картофеният огретен с пилешко е готов.