Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Картофен огретен с печурки

Картофен огретен с печурки

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Чирак
23103611
Картофен огретен с печурки
Снимка: Стоян Георгиев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • печурки - 250 г
  • сирене - 250 г
  • черен пипер
  • сол
  • прясно мляко - 350 мл
  • яйца - 2 бр.
  • олио
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се накисват във вода. Картофите се обелват и измиват.

Слагат се в тенджера с вода, която да покрива картофите. Слагат се да се варят до сваряване. Когато са готови, водата се изсипва и се оставят да поизстинат.

Гъбите се доизмиват и нарязват на филийки. В тиган се слага олио да загрее. Гъбите се пържат, като се посоляват. Използва се широко ренде за настъргване на картофите на филийки.

В йенско стъкло се стърже 1/3 от картофа. Разпределя се по цялото дъно. Поръсва се със сол и черен пипер. Половината от сиренето се натрошава, като се разпределя равномерно.

Половината от гъбите се разпределят. Стърже се още 1 пласт картофи и всичко се повтаря. Завършва се с пласт настъргани картофи, които се посоляват.

В дълбока купа се чукват яйцата. Сипва се прясното мляко и малко олио и се разбиват. Полива се огретенът.

Слага се капакът на йенското стъкло и се слага да се пече.

Кашкавалът се настъргва. Когато яйцата в огретенът са сготвени, се поръсва с кашкавала.

Картофения огретен с печурки се връща във фурната до разтапяне на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: