Традиционна мусака със заливка

Лидия - ГериЛидия - ГериГотвач2571541
24/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 640
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се задушават ситно нарязаните зеленчуци – лук, морков, чушка. Към тях се добавя доматеното пюре и каймата (предварително разбита с малко вода).

След това се добавят нарязаните на ситно кубчета картофи, сол, чубрица, дафинов лист, черен пипер. Налива се топла вода колкото да покрие всички продукти. Пече се на 220 градуса.

След като се изпари водата, мусаката се залива с предварително разбитите яйца, брашно и кисело мляко. Запича се до готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ивелина
Ивелина
25.02.2016 09:47
Обожавам я!
0
0
Лидия - Гери
Лидия - Гери
24.02.2016 14:50
И аз много обичам да ям мусака .
0
0
Гергана  Георгиева
Всяка седмица да ям,няма да ми омръзне този вид мусака :-)
1
0