Начин на приготвяне
Лукът, морковът и чушката се нарязват и се запържват до златисто. В купа каймата се разбърква с вода и се прибавя при вече златистите зеленчуци и се бърка, докато водата изри.
След това се прибавят доматите, черният пипер и зеленчуковият бульон. След като доматите се запържат, се маха от котлона и се слага червеният пипер.
Вече готовата смес се прибавя при обелените и нарязани на малки кубчета картофи и се смесва добре в тавата (30x20).
Слага се вода, колкото да покрие продуктите, и се слага да се пече в силно загрята фурна и след като заври, се намаля на 180 градуса.
В купа разбиваме яйцето (ако искате заливката да ви е по-дебела, се слагат 2 яйца), слагаме киселото мляко, брашното и около 1 с.л вода.
Разбиваме добре, да няма бучки от брашното (трябва да се получи гладка смес). Поливаме мусаката, когато картофите са готови и оставяме да се изпече до златисто.
Да ви е сладко!
Коментари