Начин на приготвяне
Включете фурната да се загрява на 150 градуса.
През това време ще приготвите сместа за блата. Погасяте в киселото мляко содата, прибавяте и олиото. В отделна купа смесете всички сухи съставки добре и тогава ги прибавете към сместа с киселото мляко. Обърквате добре и изливате сместа в тавичка с подвижен ринг намазана леко с мазнина.
Печете до готовност като проверявате с клечка. Когато е готов го оставете да изтине напълно. Обвийте със стреч фолио тавичката и тогава залейте със сока от компота. Моя беше от череши.
Съставките на глазурата разтапяте до кремообразна смес на котлона и след това я оставяте да изтине напълно. Може да залеете със сместа целя фъч или отделните пърченца преди поднасяне!
Втория вариант ви го препоръчвам, тъй като ако не се е получил достатъчно гъст крема може да попие и той в блата. Може също при поднасяне да наръсите върху крема и още кокосови стърготини! Може и с шоколадови пръчици както направих аз тъй като ми свършиха стърготинките.
Може в блата да мушна следващия път и малко натрошени лешници за разкош.
Коментари