Начин на приготвяне
Четирите яйца се разбиват заедно със захарта, докато стане пухкаво кремче - до побеляване. Брашното заедно с бакпулвера и ванилията се добавят постепенно към яйчната смес при постоянно разбиване.
Ябълките се белят, изчистват се и се режат на кубчета, големи около 1 см. Овалват се хубаво в канелата и какаото.
Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тава и отгоре се разпръскват кубчетата ябълка. Пече се на 180 градуса за около 30 минути или докато сладкишът придобие приятен загар.
За заливката разбийте двете яйца и оставете маслото да се размекне на стайна температура.
Карамелизирайте втората чаша захар в съд на котлона. Отместете го от огъня и прибавете постепенно маслото, меда, счуканите (но не на дребно) орехи и разбитите яйца.
Карамелената смес се връща на котлона за още 2-3 минути, като не трябва да спирате интензивното бъркане.
След няколко минути залейте сладкиша с горещата карамелена заливка и оставете поне за час преди сервиране, за да изстине и да се стегне.