Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Кускус с гъби и доматен сос - II вариант

Кускус с гъби и доматен сос - II вариант

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Кускус с гъби и доматен сос - II вариант2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • кускус - 150 г
  • гъби - 50 г
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • пресен лук - 1 стръкче
  • чушки - 1/4 бр.
  • брашно - 1/2 с.л.
  • масло
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • шарена сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете вода в тенджера на котлона и щом заври добавете 1 с.л. сол и олио. Сипете кускуса, намалете котлона и оставете да се свари.

Междувременно гъбите, чушката и лука се нарязват на кубчета. Запържете гъбите в масло. Когато кускусът се свари, отделете ¾ ч.ч. от водата, а останалото отцедете. Измийте кускуса със студена вода, изсипете го в тавичка и добавете гъбите.

Загрейте олиото и запържете лука, след което добавете нарязаната чушка. След като се запържат добавете брашното и разбъркайте бързо, докато се разтвори напълно. Налейте малко от запазената вода и разбъркайте отново, докато сместа се сгъсти.

Сложете капака на съда и задушете за 1-2 минути лука и чушката. Налейте останалата част от водата, добавете пюрето, сол, червен пипер и останалите подправки.

Разбъркайте и оставете да поври още няколко минути. Когато сосът вече е готов, още горещ го изсипете върху кускуса. Смесете всичко добре и печете в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: