Начин на приготвяне
Изчистваме лука и го нарязваме на кръгчета. Слагаме го в намазан керамичен съд с форма на керемида или друг подобен. Отгоре слагаме изчистената и посолена риба. Поръсваме я с мащерката и червения пипер.
За соса:
В сгорещено масло запържваме брашното. Прибавяме прясното мляко и водата като непрекъснато бъркаме. Слагаме кашкавала и солта и сваляме от котлона.
Изсипваме соса върху рибата. Отгоре нареждаме нарязаните на парчета домати, моркови и нарязаните на едри парчета чушки.
Покриваме съда с алуминиево фолио и печем рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути. Махаме фолиото и печем за още 20 минути. Поръсваме със зърната черен пипер.