Пилешко в сладко-кисел сос по китайски

КристинаКристинаНовак233
26/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 306
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • брашно - 1/3 ч.ч. бяло
  • нишесте - 1/3 ч.ч царевично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • вода
  • соев сос - 3 с.л.
  • За соса
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • оцет - 3 с.л бял (или ябълков оцет - 8 с.л)
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • кетчуп - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат брашното, нишестето, бакпулверът, соевият сос и вода до получаване на гъста каша.

Слага се и месото, нарязано на кубчета. Оставя се да постои 10 мин. След това всички кубчета месо се запържват.

В друга купа се смесват продуктите за соса.

Нарязаните на ситно моркови, лук и чушка се задушават, докато омекнат, след което се слагат запържените кубчета месо и сосът.

Бърка се, докато сосът се сгъсти.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар