Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с пилешко месо

Мусака с пилешко месо

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Мусака с пилешко месо
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • пилешки бутчета - 2 бр. по - малки
  • сол - 1 щ.
  • червен пипер - 1 щ.
  • чубрица - 1 щ.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и обелвате картофите и морковите. Нарязвате ги на кубчета. Измивате и почиствате чушките от семките и също нарязвате на кубчета.

Обърквате зеленчуците с подправките. Сварявате пилешките бутчета до готовност, и когато се охладят, отделяте месото и го накъсвате на дребни парчета.

Разпределяте месото върху зеленчуците и наливате съвсем малко водичка. Слагате в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато водата изври.

През това време взимате съд, в който чуквайте яйцата, които разбивате с малко сол. След това добавяте киселото мляко и обърквате добре.

Идва ред на брашното и прясното мляко. Трябва да се получи еднородна смес. Когато картофите са се посварили, изливате заливката отгоре и оставяте да се пече, докато се запече заливката!

Наситнявате магданоза, и когато извадите мусаката от фурната, наръсвате обилно с магданоза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: