Крем супа от печени чушки и амарант

МаринаМаринаНовак1013
26/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 168
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът, морковите, печените чушки и картофите се нарязват на дребни парченца.

В дълбок съд се загрява мазнината и се запържват нарязаните продукти, като чушката се слага малко по-късно. След нея се добавя и амарантът. Налива се вода, която добре да покрива всички компоненти.

Супата се подправя на вкус със сол, черен пипер и кимион и се оставя на къкри на огъня. Когато всички съставки омекнат достатъчно, гозбата се отстранява от котлона, за да поизстине малко.

Към нея се добавят няколко капки сос Табаско и всичко се пасира. За финал се слага скълцан магданоз. Така приготвената супа може да се поднесе както топла, така и студена. Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марина
Марина
26.02.2016 16:12
Амаранта е много полезен. Аз почти винаги слагам по малко в супите.

Поздрави :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.02.2016 16:00
Никога не съм употребявала амарант,но като гледам тази супа определено мисля да започна вече
0
0