Вкусна агнешка дроб сърма

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Вкусна агнешка дроб сърма
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 5
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Не просто вкусна, а най-вкусната агнешка дроб сарма"

Необходими Продукти

  • дреболии - 1.5 кг агнешки
  • ориз - 3 ч.ч.
  • зелен лук - 2 връзки
  • олио
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме дреболиите и ги нарязваме. В сгорещено олио слагаме да се запържат, като добавим подправки на вкус.

Добавяме ориза и лука, нарязан на ситно. След като се позапържи няколко минути, местим в тава.

Добавяме 6-7 ч.ч вода и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса.

Когато е готово, се прави заливка от яйцата и киселото мляко и заливаме дроб сърмата. Запичаме още няколко минути. Сервира се с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Хубава рецепта. Но според заглавието очаквах всичко да е увито в златисти нишки или със сърмена бродерия. Това в реда на шегата. Надявам се, че е правописна грешка.
04.05.2019 19:31