Начин на приготвяне
Омесете каймата, като я смесите с подправките, добавите галета, яйце и нарязан на ситно лук.
Направете кюфтенца с приблизително еднаква големина, намажете тавата със зехтина и ги подредете в нея.
Сложете във фурна, загрята на 200 градуса, да се запекат, като ги обръщате от всички страни до златисто-около 20-25 мин.
През това време направете соса, като нарежете лука и чушката на дребно, сипете зехтин в тенджерка и ги запържете до златисто.
Добавете доматите, пюрето, чесън нарязан на ситно и всички подправки. Сложете лъжичка захар да убие киселинността на доматите, посолете и варете до посгъстяване на соса.
Извадете тавата, сипете получения сос в нея при кюфтетата, разбъркайте и поставете във фурната за още 10мин. Извадете, поднесете и поръсете с пресен магданоз.
Коментари