Вкусна кавърма в гювече

Вкусна кавърма в гювече
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
"Класическа пилешка кавърма със зеленчуци, ароматни подправки и люто чушле. Прекрасна гозба за деня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета. Изпържете кубчетата в масло и ги посолете. Нарежете лука на ситно.

Задушете го в друг съд с олиото. Прибавете последователно морковите, нарязани на дребно, и доматения концентрат. Пържете, докато остане на мазнина.

Смесете месото и запържените зеленчуци. Прибавете подправките - черен и червен пипер. Разпределете сместа в три гювечета.

Поръсете с настърган кашкавал.

Изпечете в предварително загрята фурна на около 200 градуса за около 10-15 мин. до получаване на златиста кашкавалена коричка.

Извадете готовите гювечета от фурната.

Поръсете с нарязан магданоз. При поднасянето поставете гювечето върху подложка, а до всяко гювече поставете люта чушка и стрък магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: