Винен кебап с гарнитура

27/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496120435
"Прекрасна рецепта за този класически и любим на всички винен кебап с ориз за гарнитура"
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 980
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го сложете в глинен съд.

Почистете лука и го нарежете на едро, прибавете го в съда заедно с виното, доматите, пюрето, бульона и подправките, размешайте и затворете с капак

Сложете във фурната на 180 градуса за 90 минути след което махнете капака и дозапечете още 30 мин.

Направете гарнитурата за кебапа като в тенджерка сложите ориза, сол и зеленчуковия бульон. Разбъркайте и оставете на котлона да кипне, след това затворете с капак и варете 20мин без да отваряте капака и да бъркате ориза.

Накрая махнете от котлона тенджерката и оставете затворен още 15 минути, след което може да сервирате.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар